educatie VOORTGEZET ONDERWIJS

 

Het lespakket wat wij aanbieden is vakoverstijgend en bestaat uit een serie opdrachten voor o.a. Nederlands, geschiedenis, de beeldende vakken, maatschappijleer, muziek en levensbeschouwing. Het lespakket is bruikbaar voor het VMBO, HAVO en VWO. De opdrachten zijn veelal gelijk maar de opdrachten zijn zo ingericht dat leerlingen er op hun eigen niveau mee aan de slag kunnen.

U kunt als docent zelf bepalen hoeveel tijd u eraan kan en wilt besteden. Alle onderdelen zijn los van elkaar te gebruiken en te combineren. U kunt alle lessen behandelen of kiezen voor de lessen die u het meest interessant vindt. In de meest uitgebreide versie, waarbij u het gehele pakket gebruikt, kunt u het pakket zien als een projectweek gewijd aan de journalistiek, beeldverhalen en persfotografie. Gedurende vier dagen zijn er opdrachten voor de leerlingen. De opdrachten zullen variëren van een half uur tot twee uur per dag. Natuurlijk kan het ook verder uitgespreid worden over meerdere weken.
De leerlingen leren kijken naar foto’s, stappen in de rol van een journalist en leren een aantal kneepjes van het vak van de persfotograaf. U kunt er ook voor kiezen om alleen een bezoek aan de tentoonstelling te brengen.

Het pakket zal digitaal aangeboden worden en de kosten bedragen €4 per leerling, inclusief een bezoek aan de tentoonstelling en een rondleiding van één van onze educatiemedewerkers.

De rondleiding wordt aan VO leerlingen aangeboden. Een aantal foto’s van de tentoonstelling zijn niet geschikt voor jeugdige kijkers. Bij een bezoek aan de tentoonstelling wordt hier rekening mee gehouden door een speciale looproute waarbij de confronterende foto’s vermeden worden.

Een educatievrijwilliger geeft een rondleiding van de World Press Photo 15 tentoonstelling. Foto door Bob de Vries