vacatureS 2018

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR WERELD PERS FOTO GRONINGEN
 
Op zoek naar werkervaring in de culturele sector? Kom dan ons team versterken! We zijn op zoek naar vrijwilligers voor promotie, educatie, hospitality en productie. Doe je mee? Deadline voor aanmelding is 30 september. Meetings zijn in oktober en in november ga je aan de slag (promotie start in oktober).
 
We zijn er trots op dat we elk jaar weer met een ontzettend leuk vrijwilligersteam mogen werken: zonder jullie geen tentoonstelling! Daarom besteden we veel aandacht aan de voorbereiding, trainingen en bijeenkomsten. Maar naast alle kennis over de foto's en het runnen van een tentoonstelling, is het gewoon supergezellig om mee te doen: je ontmoet nieuwe mensen, bekijkt fantastische foto's en je sluit alles af met de jaarlijkse vrijwilligersborrel. En wie weet welke fotograaf of 'industry professional' je bij ons tegen het lijf loopt!
 
Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) haalt van 9 november - 2 december de wereldberoemde World Press Photo tentoonstelling voor de 15e keer naar Groningen. Voor de tentoonstelling kun je uitgebreide trainingen volgen; tijdens de tentoonstelling werk je in een gezellig team en doe je waardevolle werkervaring op; en we sluiten samen de editie af met een evaluatie en borrel.
Omdat Groningen steeds internationaler wordt, zijn er ook plaatsen voor internationals die (nog) geen Nederlands spreken. Je kunt in het hospitality, promotie en productieteam dus als international gewoon aan de slag. Daarom zijn de trainingen ook (deels) in het Engels. Language no problem; iedereen doet mee!
 
PRODUCTIETEAM

Als je meehelpt bij het productieteam krijg je de kans om op instructie van een van de World Press Photo Exhibition Curator de tentoonstelling op te bouwen. Je komt veel te weten over onderhoud van de panelen en kijkt mee hoe de tentoonstelling wordt ingedeeld. Je helpt mee met de op- en afbouw van de hoofdlocatie en sommige evenementen. Daarnaast zijn er wat schoonmaak- en opslagbezigheden en technische klussen voor wie handig is. Je wordt hierin begeleid door de productieco├Ârinator waar je veel technische kennis van kunt opsteken. Language no problem.

EDUCATIETEAM
Het educatieteam gaat met bezoekers in gesprek over de foto's en hun verhalen. Je bent 's ochtends of 's middags aanwezig bij de tentoonstelling, waar je klassen (voortgezet onderwijs. MBO, HBO en WO studenten) en bezoekers rondleidt langs de tentoonstelling. Hiervoor volg je een aantal trainingen waarbij je leert over de foto's en het geven van rondleidingen. We verwachten dat je tenminste 5 shifts beschikbaar bent in de periode van 9 november tot en met 2 december. Shifts zijn van 09.45 tot 14.00 uur en van 13.45 tot 18.00 uur. Een enkele keer mogelijkerwijs van 17.45 tot 22.00 uur.
We zijn op zoek naar makkelijke sprekers bij een zeer gevarieerd publiek. Interesse in kunst en cultuur, gastvrijheid en een open houding zijn belangrijk. Er is ook een optie om ingezet te worden bij de kinderhoek als je dat leuk vindt.
 
HOSPITALITYTEAM
Als lid van het hospitalityteam ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je ontvangt bezoekers tijdens evenementen, past op de tentoonstelling en bemant de kassa. We bieden een aantal trainingen, waarin je wordt geleerd om te gaan met het kassasysteem en waarin je instructies krijgt over het beheer van de tentoonstelling en het gebouw. We verwachten dat je ten minste voor 5 shifts beschikbaar bent in de periode van 9 november tot en met 2 december. Shifts zijn van 09.45 - 14.00; 13.45 - 18.00; en 17.45 - 22.00 (bij benadering). Als host heb je de kans om mee te kijken met speciale evenementen zoals een portfolio-review avond, fotoclub-avond en een filmviewing-evenement. Language no problem.
 
PROMOTIETEAM
Als lid van dit team ben jij verantwoordelijk voor het verspreiden van folders, flyers en posters voor de World Press Photo tentoonstelling. Daarnaast doen we een aantal online promotierondes en denk je actief mee aan hoe we de activiteiten van WPFG onder de aandacht van het publiek kunnen brengen. Eigen initiatief welkom! Voor deze functie zoeken we actieve mensen die het ook leuk vinden om op mensen af te stappen. We flyeren tussen oktober en december, dus stuur ons een mailtje en dan laten we je weten wanneer je mee kunt helpen. Language no problem.
 
VOORDELEN
Als vrijwilliger bij WPFG ben je onderdeel van een heuse vrijwilligerscommunity met regelmatige meetups zoals een video-avond, borrel en trainingen. Je leert nieuwe mensen kennen, komt veel te weten over fotojournalistiek en kijkt mee met hoe een groot evenement is georganiseerd. Verdere voordelen:
  • enthousiaste en dynamische organisatie die oog heeft voor haar vrijwilligers;
  • de kans deel uit de maken van een ideologisch initiatief en een gezellig vrijwilligersteam;
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en relevante werkervaring op te doen;
  • de mogelijkheid om (bekende) fotografen te ontmoeten en te netwerken met partner-organisaties en fotografen;
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan het trainingsprogramma voor educatievrijwilligers om rondleidingen van de tentoonstelling te geven;
  • een kijkje achter de schermen bij een cultureel evenement wat jaarlijks meer dan 5000 bezoekers trekt;
  • gratis toegang tot alle evenementen van WPFG, inclusief de VIP opening, rondleidingen en lezingen;
  • een aanbevelingsbrief namens stichting WPFG (bij voltooiing van het trainingsprogramma);
  • een uitnodiging voor de bedankborrel voor vrijwilligers in december.
AANMELDEN
Interesse? Stuur dan voor 30 september een mailtje naar onze vrijwilligersco├Ârdinator Marlie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Twijfel je nog of heb je vragen, neem dan vooral ook contact op want we denken graag met je mee.
 
WPFG 17 Vrijwilligers Meeting 12 okt by Jethro Bijlevleld10122017 small
Een delegatie van ons vrijwilligersteam 2017 tijdens de eerste bijeenkomst in Academie Minerva. Foto door huisfotograaf Jethro Bijleveld.

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.