EDUCATIE PRIMAIR ONDERWIJS

 

Het lespakket wat wij aanbieden is vakoverstijgend en sluit aan op een groot aantal kerndoelen binnen het primair onderwijs. Het lespakket is bedoeld om leerlingen te introduceren met World Press en met de journalistiek en persfotografie. Natuurlijk is het heel leuk om dit lespakket te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling, maar ook voor de scholen waarvoor dit niet haalbaar is is het nog steeds een interessant en bruikbaar lespakket. Een bezoek aan de tentoonstelling is dus geen must.

U kunt als docent zelf bepalen hoeveel tijd u eraan kan en wilt besteden. Alle onderdelen zijn los van elkaar te gebruiken en te combineren. U kunt alle lessen behandelen of kiezen voor de lessen die u het meest interessant vindt. In de meest uitgebreide versie, waarbij u het gehele pakket gebruikt, kunt u het pakket zien als een projectweek gewijd aan de journalistiek, beeldverhalen en persfotografie. Gedurende vier dagen zijn er opdrachten voor de leerlingen. De opdrachten zullen variëren van een half uur tot twee uur per dag. Natuurlijk kan het ook verder uitgespreid worden over meerdere weken.
De leerlingen leren kijken naar foto’s, stappen in de rol van een journalist en leren een aantal kneepjes van het vak van de persfotograaf. U kunt er ook voor kiezen om alleen een bezoek aan de tentoonstelling te brengen.

Het pakket zal digitaal aangeboden worden en de kosten bedragen €2 per leerling, inclusief een bezoek aan de tentoonstelling en een rondleiding van één van onze educatiemedewerkers.

De rondleiding wordt aan PO en VO leerlingen aangepast. Een aantal foto’s van de tentoonstelling zijn niet geschikt voor jeugdige kijkers. Bij een bezoek aan de tentoonstelling wordt hier rekening mee gehouden door een speciale looproute waarbij de confronterende foto’s vermeden worden.

WPFGroningen 16 Dag van het Kind door Jethro Bijlenveld