OVER DE ORGANISATIE

Sinds 2004 haalt Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) de wereldberoemde World Press Photo tentoonstelling naar Groningen; een tentoonstelling die staat voor democratie en persvrijheid voor iedereen. WPFG richt zich naast de tentoonstelling op talentontwikkeling voor (aspirant)fotografen en mensen met artistieke ambities in het culturele veld. Daarom bieden wij fotoworkshops en vrijwilligersposities met verantwoordelijkheid, trainingen en breed in te zetten werkervaring.

WPFG stelt zich tevens ten doel om de aandacht voor internationale persfotografie te vergroten en daarmee het debat over actuele mondiale maatschappelijke en culturele vraagstukken te stimuleren. Daartoe biedt zij een podium voor de fototentoonstelling, een divers randprogramma en een educatieprogramma.

Maarten de Kok WPF Opening 1
Foto door: Maarten de Kok

"Wij zijn een jong team dat zich inzet voor kunst met een missie. Onze stichting bouwt voort op de idealen van World Press Photo (WPPh). Als platform voor visuele journalistiek, propageert WPPh democratie en persvrijheid voor iedereen. In Groningen halen we dat wat dichter bij huis, door ons eigen programma om de tentoonstelling heen te bouwen. WPPh heeft een journalistieke, mondiale missie; wij een lokale missie voor talentontwikkeling. We proberen iedereen die meedoet aan dit prachtige evenement iets mee te geven; werkervaring voor onze vrijwilligers, naamsbekendheid voor onze fotografen en verhalen om over na te denken voor ons publiek."

- Andrea Hooymans (algemeen directeur)


Maarten de Kok WPF Opening 5
Het team van 2017: (vlnr) Rosanna Stek (Educatie), Amber Barelds (Educatie en Hospitality), Jantine Verver (Publicity), Andrea Hooymans (Algemeen DIrecteur), Emil Borgesius (PR), Fred Dijkstra (Financieel Directeur) en Marlie Wabeke (Vrijwilligers). Foto: Maarten de Kok.

DIRECTIE

Algemeen directeur: Andrea Hooymans
Financieel directeur: Fred Dijkstra

TEAM 2018

Hoofd productie: Marlie Wabeke
PR medewerker: Emil Borgesius
Educatiemedewerker: Amber Barelds
Publicitymedewerker: Camilla Spadari
Productiecoördinator: Wiktoria Walecka
Hospitalitycoördinator: Amber Barelds

Kom je ons team versterken? Bekijk voor meer informatie onze vacaturepagina.

VRIJWILLIGERS

Dit jaar zijn wij weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om mee te helpen bij het organiseren van de tentoonstelling. De tentoonstelling loopt van 9 november tot en met 2 december 2018. Doe je mee? Wij zijn voor de komende editie nog op zoek naar vrijwilligers voor productie, educatie, promotie en hospitality. Je kunt je aanmelden bij Marlie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilligerstraining in de Synagoge. Foto door: Andrea Hooymans

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.