WPFGroningen bij Lets GRO

Expositie Wereld Pers Foto Groningen | Met winnaars van de Fotomarathon 'Toekomst van Groningen'

Ook dit jaar komt de World Press Photo tentoonstelling naar Groningen. Van vrijdag 17 november tot en met zondag 10 december zijn de foto’s dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen, evenals een tentoonstelling van WPFGroningen. Als voorproefje is tijdens Lets GRO een expositie te zien van de beste foto’s uit de Fotomarathon #1.

Tijdens de Fotomarathon – workshop en wedstrijd in één – hebben lokale fotografen hun visie op de toekomst van Groningen op de gevoelige plaat vastgelegd. Het thema De Toekomst van Groningen is onderverdeeld in thema's, met elk één winnaar:

Waste no Waste Jaron van den Berg
Lets Learn Edwin Bodde
Lets Move Jaron van den Berg
The Next City Remco Wolfgram

De foto's zijn te zien tijdens inspiratiefestival Lets GRO op donderdag 2 en vrijdag 3 november. Naast de Toekomst van Groningen tentoonstelling is er een expositie te zien van huisfotograaf Olha Rohulya. Gelijktijdig is er in de Synagoge een tentoonstelling van studenten Academie Minerva 'Breaking Glass' ter ere van de Kristalnachtherdenking (niet onderdeel van Lets GRO).

World Press Photo 17 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto’s uit 2016. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto’s en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt zo elk jaar een selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek.

WPFGroningen is de enige in het noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor de tentoonstelling en de lezingen, rondleidingen en vele andere activiteiten die WPFGroningen er aan toevoegt. Bekijk het programma hier.

 

Leave a comment

You are commenting as guest.

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.