Komt dat zien bij Lets Gro

Kijk, lees en beleef de verhalen van groen Groningen in de praktijk op de Go Green locatie van Wereld Pers Foto Groningen.

Tijdens het Let's Gro festival beheert Wereld Pers Foto Groningen de Go Green locatie met verschillende ‘groene’ initiatieven in de stad. Naast prachtige foto’s van de Noorderlicht en WPFG collecties vertellen Grunneger Power, Green Office, Moustache Meubelen, Entrance en Groningen woont SLIM hier hun verhalen. In een ontspannen huiskamersfeer kun je hier beleven hoe sustainability in de praktijk gebracht wordt.

“We willen de kracht van het beeld hier graag aanvullen met de verhalen van ondernemers in Groningen en zo het nieuws tot leven wekken. Je kunt hier foto’s bekijken, verhalen vernemen en in gesprek gaan met idealistische ondernemers.” Aldus stichtingsvoorzitter Andrea Hooymans. 

Go Green zit in de hal tussen OOST, Bed en GYM in, dus blijf na de programma-onderdelen lekker hangen in deze ‘groene oase’. De locatie is elke dag open en van 11.00 - 17.00 kun je ook nog gezellig komen kletsen met de mensen van Wereld Pers Foto Groningen, Entrance/SAMEEN en Groningen woont SLIM! 

Uiteraard is er ook een eigen programma:
Woensdag 9 november 19.00 - 20.00 Officiële opening van de locatie
Woensdag 9 november 20.00 - 22.00 Netwerkborrel SAMEEN (in OOST)
Donderdag 10 november 16.30 - 18.00 Lezing Beeldvorming van Groningen (in OOST)

Bij de Go Green balie zijn tevens kaarten voor de World Press Photo tentoonstelling te koop.

Foto: Emil Borgesius

Nieuw dit jaar WPFGacademy

Nieuw dit jaar is de WPFGAcademy! Dit is onze video-channel waarin we regelmatig filmpjes plaatsen die over (pers)fotografie gaan. Onder het mom van ‘Leren kijken’ - het thema van dit jaar - hebben we een serie filmpjes gemaakt waarin we laten zien wat persfotografie allemaal kan zijn en het hebben over de ins en outs van het fotograferen. Want iedereen kan een foto maken, maar hoe maak je nou echt een goede foto? kijk snel hier

International Student Night

International Student Night at the World Press Photo Exhibition in Groningen with tours, Instagram workshop and drinks. 

Date: Thurday December 1th 2016
Time: 20.00 - 22:00
Location: Synagoge Groningen
Ticket: €5 with drinks

DONT FORGET TO BRING YOUR STUDENTCARD

Data expo 2017 bekend

Ook dit jaar organiseren we de World Press Photo-tentoonstelling in Groningen. Van vrijdag 17 november tot en met zondag 10 december zijn de foto's dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen.

Het is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto's uit de hele wereld. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto's en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt zo elk jaar een selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek. Fotografen uit de hele wereld sturen hun beste beelden in en hopen in de prijzen te vallen in de categorie natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, hedendaagse kwesties, langetermijnprojecten en spotnieuws. De winnende foto's vormen samen de World Press Photo tentoonstelling van dit jaar. Lees hier meer over de wedstrijd.

WPFG is de enige in het noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor dit prachtige visuele jaaroverzicht met verhalen uit de hele wereld. WPFG vult de tentoonstelling aan met een eigen expositie, lezingen, rondleidingen en vele andere activiteiten voor jong en oud. De details van het randpgramma worden later bekendgemaakt. Watch this space!

De Synagoge van Groningen al als locatie woor World Press Photo 17 in Groningen dienen. Foto door: Andrea Hooymans

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.