Fotomarathon #1

Hoe ziet de toekomst van Groningen eruit? Tijdens de eerste fotomarathon van het jaar, dagen wij jou uit om deze vraag te beantwoorden in een fotografisch beeldverhaal. ‘s Ochtends volg je een fotoworkshop en ‘s middags fotografeer je in de stad aan de hand van vier thema’s. De winnaars mogen exposeren bij Lets GRO en tijdens de World Press Photo 17 tentoonstelling in Groningen.
De fotomarathon vindt plaats op zaterdag 14 oktober bij het Luzac aan de Vismakt te Groningen. Deelname kost €20 per persoon. Boeken kan via mail naar JLIB_HTML_CLOAKING
 
Fotomarathon 16 - Sport door Joost Nuijten

Welkom nieuwe vrijwilligers

We zijn blij om mede te delen dat ons team voor 2017 compleet is! Aan als onze productie-, promo, educatie- en hospitalityhelden: heel veel succes gewenst deze editie.

WPFG 17 Vrijwilligers Meeting 12 okt by Jethro Bijlevleld10122017 small

Foto door Jethro Bijleveld. Heb je de deadline gemist maar wil je toch meedoen? Mail dan onze vrijwilligerscoördinator Marlie via JLIB_HTML_CLOAKING.

WPFGroningen bij Lets GRO

Expositie Wereld Pers Foto Groningen | Met winnaars van de Fotomarathon 'Toekomst van Groningen'

Ook dit jaar komt de World Press Photo tentoonstelling naar Groningen. Van vrijdag 17 november tot en met zondag 10 december zijn de foto’s dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen, evenals een tentoonstelling van WPFGroningen. Als voorproefje is tijdens Lets GRO een expositie te zien van de beste foto’s uit de Fotomarathon #1.

Tijdens de Fotomarathon – workshop en wedstrijd in één – hebben lokale fotografen hun visie op de toekomst van Groningen op de gevoelige plaat vastgelegd. Het thema De Toekomst van Groningen is onderverdeeld in thema's, met elk één winnaar:

Waste no Waste Jaron van den Berg
Lets Learn Edwin Bodde
Lets Move Jaron van den Berg
The Next City Remco Wolfgram

De foto's zijn te zien tijdens inspiratiefestival Lets GRO op donderdag 2 en vrijdag 3 november. Naast de Toekomst van Groningen tentoonstelling is er een expositie te zien van huisfotograaf Olha Rohulya. Gelijktijdig is er in de Synagoge een tentoonstelling van studenten Academie Minerva 'Breaking Glass' ter ere van de Kristalnachtherdenking (niet onderdeel van Lets GRO).

World Press Photo 17 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto’s uit 2016. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto’s en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt zo elk jaar een selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek.

WPFGroningen is de enige in het noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor de tentoonstelling en de lezingen, rondleidingen en vele andere activiteiten die WPFGroningen er aan toevoegt. Bekijk het programma hier.

 

International Student Night

De International Student Night is terug! Op donderdagavond 23 november bieden we een speciaal studentenprogramma aan met een lezing van Nederlandse fotograaf Dirk-Jan Visser, rondleidingen door WPFGroningen en Amnesty International Students Groningen (AISG) en een workshop Instagram door huisfotograaf Joost Nuijten (@ikheetookjoost). 

Dirk-Jan Visser vertelt in zijn lezing over hoe hij visual storytelling gebruikt in zijn werk. Aan bod komt bijvoorbeeld 'Refugee Republic', een interactief miultimediaplatform dat het dagelijks leven in een vluchtelingenkamp in het Noorden van Irak. Dit project is bekroond met de Dutch Design Award en wordt nu getoond in het Museum of Modern Art (moMa) in New York. Visser heeft ook meegewerkt aan 'De Asielzoekmachine'(2016), een interactieve documentaire dat het Nederlandse beleid onderzoekt op het gebied van asielzoekers. Deze documentaire is genomineerd voor een Gouden Kalf bij het Dutch Film Festival.

Dirk-Jan Visser is een visueel georiënteerde verteller die verschillende media inzet om zijn verhaal te vertellen. In foto's, films, documentaires en installaties onderzoekt hij sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Zijn werk maakt hij voornamelijk in samenwerking met andere journalisten en fotografen.

De avond loopt van 19.30 tot 21.30 in de Synagoge Groningen, te midden van de World Press Photo tentoonstelling. In plaats van €10, betalen studenten die avond slechts €6 voor de hele avond, inclusief lezing, rondleiding(en) en de workshop. De avond wordt in het Engels aangeboden. Let op: wees op tijd want we handhaven een vast programma - later aansluiten kan altijd maar dan mis je wel een deel van de avond.

Meer weten van wat we allemaal op het programma hebben staan? Lees hier meer.

Newsletter

Would you like to keen informed about the exhibition's events? Then sign up to our newsletter with information on volunteering opportunities, lectures, tours and interesting articles.