International Student Night

De International Student Night is terug! Op donderdagavond 23 november bieden we een speciaal studentenprogramma aan met een lezing van Nederlandse fotograaf Dirk-Jan Visser, rondleidingen door WPFGroningen en Amnesty International Students Groningen (AISG) en een workshop Instagram door huisfotograaf Joost Nuijten (@ikheetookjoost). 

Dirk-Jan Visser vertelt in zijn lezing over hoe hij visual storytelling gebruikt in zijn werk. Aan bod komt bijvoorbeeld 'Refugee Republic', een interactief miultimediaplatform dat het dagelijks leven in een vluchtelingenkamp in het Noorden van Irak. Dit project is bekroond met de Dutch Design Award en wordt nu getoond in het Museum of Modern Art (moMa) in New York. Visser heeft ook meegewerkt aan 'De Asielzoekmachine'(2016), een interactieve documentaire dat het Nederlandse beleid onderzoekt op het gebied van asielzoekers. Deze documentaire is genomineerd voor een Gouden Kalf bij het Dutch Film Festival.

Dirk-Jan Visser is een visueel georiënteerde verteller die verschillende media inzet om zijn verhaal te vertellen. In foto's, films, documentaires en installaties onderzoekt hij sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Zijn werk maakt hij voornamelijk in samenwerking met andere journalisten en fotografen.

De avond loopt van 19.30 tot 21.30 in de Synagoge Groningen, te midden van de World Press Photo tentoonstelling. In plaats van €10, betalen studenten die avond slechts €6 voor de hele avond, inclusief lezing, rondleiding(en) en de workshop. De avond wordt in het Engels aangeboden. Let op: wees op tijd want we handhaven een vast programma - later aansluiten kan altijd maar dan mis je wel een deel van de avond.

Meer weten van wat we allemaal op het programma hebben staan? Lees hier meer.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Newsletter

Would you like to keen informed about the exhibition's events? Then sign up to our newsletter with information on volunteering opportunities, lectures, tours and interesting articles.