Data expo 2017 bekend

Ook dit jaar organiseren we de World Press Photo-tentoonstelling in Groningen. Van vrijdag 17 november tot en met zondag 10 december zijn de foto's dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen.

Het is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto's uit de hele wereld. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto's en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt zo elk jaar een selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek. Fotografen uit de hele wereld sturen hun beste beelden in en hopen in de prijzen te vallen in de categorie natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, hedendaagse kwesties, langetermijnprojecten en spotnieuws. De winnende foto's vormen samen de World Press Photo tentoonstelling van dit jaar. Lees hier meer over de wedstrijd.

WPFG is de enige in het noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor dit prachtige visuele jaaroverzicht met verhalen uit de hele wereld. WPFG vult de tentoonstelling aan met een eigen expositie, lezingen, rondleidingen en vele andere activiteiten voor jong en oud. De details van het randpgramma worden later bekendgemaakt. Watch this space!

De Synagoge van Groningen al als locatie woor World Press Photo 17 in Groningen dienen. Foto door: Andrea Hooymans

Leave a comment

You are commenting as guest.

Newsletter

Would you like to keen informed about the exhibition's events? Then sign up to our newsletter with information on volunteering opportunities, lectures, tours and interesting articles.