WPFGRONINGEN TENTOONSTELLING

Ook dit jaar is de World Press Photo tentoonstelling te zien in de Synagoge van Groningen; van 17 november tot en met 10 december zijn wij dagelijks geopend. Kaarten haal je hier of aan de deur. 

WPFGroningen zoekt binding met lokaal fotografietalent. Daarom is er sinds 2016 een WPFGroningen tentoonstelling die wordt samengesteld aan de hand van het jaarthema. Voor 2017 is het jaarthema 'Visual Storytelling'. 

VISUAL STORYTELLING

Onze WPFGroningen tentoonstelling toont werk van lokale fotografen Andrea Stultiens en Maarten de Kok. In het kader van hun werk, geven zij ook rondleidingen:

Andrea Stultiens | Vrijdag 24 november 14.30 - 15.30 | EN
In samenwerking met Pricca Practise, is er bij deze rondleiding speciale aandacht voor fotografie als onderzoek. Naast de World Press Photo 17 tentoonstelling, bespreekt Andrea haar project Unfixing Histories over de vormgeving en perceptie van historie door fotografische documentatie.

Maarten de Kok | Vrijdag 1 december 14.30 - 15.30 | NL
Deze WPFGroningen huisfotograaf maakte videoportretten als onderdeel van zijn project 'The Next Stop' waarin hij vluchtelingen tussen Griekenland en Turkije fotografeerde. Zijn portretten zijn de laatste halte van de World Press Photo 17 rondleiding.

Maarten gaat op 30 november in gespek over dit project en 'Portraits for Freedom' met Ebel Jan van Dijk, vluchteling Yoones en gespreksleider Anne-Jan Toonstra. Meer informatie over de discussieaond vind je hier.

Mythbusters

Studenten fotografie van Academie Minerva hebben sinds de zomer gewerkt aan het project Mythbusters, waarin onderzoek gedaan is naar de winnende foto's van World Press Photo door de jaren heen. Thema's zijn visual storytelling, de vorming van de geschiedenis en fotografie als bron van informatie. Een selectie van de resultaten van het onderzoek worden tijdens World Press Photo 17 tentoongesteld.

Fotomarathon

Daarnaast is er werk te zien van de cursisten van de Fotomarathons. De winnaars van de Fotomarathons voegen hun winnende foto's van de stad Groningen toe aan de tentoonstelling met respectievelijk de thema's 'De Toekomst van Groningen' (ism Lets GRO) en 'De Verhalen van Groningen' (ism Marketing Groningen). Lees hier meer over de afgelopen fotomarathon en hier over de komende fotomarathon met het thema 'De Verhalen van Groningen'.

EXTERNE TENTOONSTELLINGEN

Een externe expositie van huisfotograaf Olha Rohulya is te zien bij Brasserie Midi (13 november - 10 december) en tijdens Lets GRO in de Synagoge Groningen (2 en 3 november).

Opbouw van de tentoonstelling van Kees van de Veen in 2016. Foto door Joost Nuijten