WPFGRONINGEN TENTOONSTELLING

Naast de World Press Photo tentoonstelling, zoekt stichting WPFGroningen binding met de lokale fotografenpopulatie. Daarom is er sinds 2016 een WPFGroningen tentoonstelling die wordt samengesteld aan de hand van het jaarthema. Voor 2017 is het jaarthema 'Visual Storytelling'.

VISUAL STORYTELLING

Onze WPFGroningen tentoonstelling toont werk van lokale fotografen Andrea Stultiens en Maarten de Kok.In het kader van hun werk, geven zij ook rondleidingen:

Andrea Stultiens | Vrijdag 24 november 14.30 - 15.30
In samenwerking met Pricca Practise, is er bij deze rondleiding speciale aandacht voor fotografie als onderzoek. Naast de World Press Photo 17 tentoonstelling, bespreekt Andrea haar project Unfixing Histories over de vormgeving en perceptie van historie door fotografische documentatie.

Maarten de Kok | Vrijdag 1 december 14.30 - 15.30
Deze WPFGroningen huisfotograaf maakte videoportretten als onderdeel van zijn project 'The Next Stop' waarin hij vluchtelingen tussen Griekenland en Turkije fotografeerde. Zijn portretten zijn de laatste halte van de World Press Photo 17 rondleiding.

Daarnaast is er werk te zien van de cursisten van de Fotomarathons en studenten fotografie van Academie Minerva. De winnaars van de Fotomarathons voegen hun winnende foto's van de stad Groningen toe aan de tentoonstelling met respectievelijk de thema's 'De Toekomst van Groningen' (ism Lets GRO) en 'De Verhalen van Groningen' (ism Marketing Groningen). Lees hier meer over de komende fotomarathon.

EXTERNE TENTOONSTELLING

Een externe expositie van huisfotograaf Olha Rohulya is binnenkort ook te zien bij Brasserie Midi.

Opbouw van de tentoonstelling van Kees van de Veen in 2016. Foto door Joost Nuijten

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.