RONDLEIDINGEN TENTOONSTELLING

Elke vrijdagmiddag kun je je bij de balie melden voor een speciale rondleiding onder leiding van een fotograaf. De rondleiding kost €2,50 plus een regulier ticket voor die dag kaarten haal je hier of aan de deur. Elke rondleider heeft een eigen specialiteit en focus, dus kies jouw favoriete invalshoek. Zowel Maarten de Kok als Andrea Stultiens bespreken tijdens hun rondleiding ook eigen werk wat tijdens de World Press Photo 17 tentoonstelling in Groningen ook te zien is in de Synagoge. Dennis Lapré besteedt aan de technische kant van fotografie en geeft twee extra rondleidingen buiten de vrijdagmiddag om.

Geen tijd voor een rondleiding op deze tijden, maar wel een rondleiding doen? Dat kan dagelijks door een van onze educatievrijwilligers. Meld je aan de balie en je kunt gelijk meelopen; reserveren niet nodig.

Andrea Stultiens | Vrijdag 24 november 14.30 - 15.30 | EN
In samenwerking met Pricca Practise, is er bij deze rondleiding speciale aandacht voor fotografie als onderzoek. Naast de World Press Photo 17 tentoonstelling, bespreekt Andrea haar project Unfixing Histories over de vormgeving en perceptie van historie door fotografische documentatie.

Maarten de Kok | Vrijdag 1 december 14.30 - 15.30 | NL
Deze WPFGroningen huisfotograaf maakte videoportretten als onderdeel van zijn project 'The Next Stop' waarin hij vluchtelingen tussen Griekenland en Turkije fotografeerde. Zijn portretten zijn de laatste halte van de World Press Photo 17 rondleiding.

Dennis Lapré | Vrijdag 8 december 14.30 - 15.30 | Zaterdag 18 november 11.00 - 12.00 | Woensdag 29 november 16.00 - 17.00 | NL
Deze voormalige Fotoacademie docent leidt je langs de foto's van de World Press Photo 17 tentoonstelling, met extra aandacht voor techniek, compositie en visual storytelling.

Rondleiding van World Press Photo 16 door Kees van de Veen. Foto door Andrea Hooymans

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.