randprogramma 2017

De World Press Photo 17 tentoonstelling wordt aangevuld met een divers programma van lezingen, rondleidingen en workshops. Het programma voor 2017 wordt in september bekendgemaakt.

RANDPROGRAMMA

Je kunt bij ons het hele jaar terecht voor fotomarathon workshops en pop-up exposities. Tijdens de tentoonstellingsperiode voegen wij daar een uitgebreid programma aan toe van lezingen, rondleidingen en speciale evenementen voor jong en oud. Naast de hoofdtentoonstelling, is er een eigen tentoonstelling van WPFG te zien. De details van het randprogramma worden later bekendgemaakt.

TENTOONSTELLING

Ook dit jaar organiseren we de World Press Photo-tentoonstelling in Groningen. Van vrijdag 17 november tot en met zondag 10 december zijn de foto's dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen. WPFG is de enige in het noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling.

World Press Photo 17 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto's uit 2016. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto's en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt zo elk jaar een selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek. Fotografen uit de hele wereld sturen hun beste beelden in en hopen in de prijzen te vallen in de categorie natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, hedendaagse kwesties, langetermijnprojecten en spotnieuws. De winnende foto's vormen samen de World Press Photo tentoonstelling van dit jaar. Lees hier meer over de wedstrijd.

EDUCATIE

Om scholieren mee te nemen in de wereld van persfotografie, ontwikkelen wij ieder jaar een nieuw educatief programma voor scholen in het noorden. Het educatief programma is gebaseerd op de expositie en een jaarlijks thema. Met het jaarthema ‘Visual Storytelling’ streeft WPFG ernaar jongeren kritisch te leren kijken naar foto’s die zij in de media voorbij zien gaan.

Naast rondleidingen en het lespakket, staan er nu ook video’s over (pers)fotografie online bij WPFG Academy en de serie Fotografen uit het Noorden.

Foto door: Andrea Hooymans

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.