OVER DE ORGANISATIE

Sinds 2004 haalt Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) de wereldberoemde World Press Photo tentoonstelling naar Groningen; een tentoonstelling die staat voor democratie en persvrijheid voor iedereen. WPFG richt zich naast de tentoonstelling op talentontwikkeling voor (aspirant)fotografen en mensen met artistieke ambities in het culturele veld. Daarom bieden wij fotoworkshops en vrijwilligersposities met verantwoordelijkheid, trainingen en breed in te zetten werkervaring.

WPFG stelt zich tevens ten doel om de aandacht voor internationale persfotografie te vergroten en daarmee het debat over actuele mondiale maatschappelijke en culturele vraagstukken te stimuleren. Daartoe biedt zij een podium voor de fototentoonstelling, een divers randprogramma en een educatieprogramma.

Foto door: Andrea Hooymans

"Wij zijn een jong team dat zich inzet voor kunst met een missie. Onze stichting bouwt voort op de idealen van World Press Photo (WPPh). Als platform voor visuele journalistiek, propageert WPPh democratie en persvrijheid voor iedereen. In Groningen halen we dat wat dichter bij huis, door ons eigen programma om de tentoonstelling heen te bouwen. WPPh heeft een journalistieke, mondiale missie; wij een lokale missie voor talentontwikkeling. We proberen iedereen die meedoet aan dit prachtige evenement iets mee te geven; werkervaring voor onze vrijwilligers, naamsbekendheid voor onze fotografen en verhalen om over na te denken voor ons publiek."

- Andrea Hooymans (algemeen directeur)

De directie opent de World Press Photo 16 tentoonstelling in Groningen. Foto door Jethro Bijleveld.

DIRECTIE

Algemeen directeur: Andrea Hooymans (rechts)
Financieel directeur: Fred Dijkstra (midden)

TEAM 2017

PR medewerker: Emil Borgesius
Publicitymedewerker: Jantine Verver
Educatiemedewerker: Rosanna Stek
Educatiemedewerker: Amber Barelds
Vrijwilligerscoördinator: Marlie Wabeke
Floormanager: Amber Barelds

VRIJWILLIGERS

Dit jaar zijn wij weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om mee te helpen bij het organiseren van de tentoonstelling. De tentoonstelling loopt van 17 november tot en met 10 december 2017. Kom jij ons team versterken? Wij zijn voor de komende editie nog op zoek naar vrijwilligers voor productie, educatie, promotie en hospitality. Kijk snel op onze vacaturepagina voor de details. Deadline om je aan te melden is verlengd tot 11 oktober dus wees er snel bij!

Vrijwilligerstraining in de Synagoge. Foto door: Andrea Hooymans

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.