Notice: Undefined index: nl-NL in /home/wpf/domains/wpfgroningen.nl/public_html/administrator/components/com_mijosef/library/language.php on line 81

Notice: Trying to get property of non-object in /home/wpf/domains/wpfgroningen.nl/public_html/administrator/components/com_mijosef/library/language.php on line 81
Tentoonstelling | Wereld pers foto Groningen

Tentoonstelling 2017

Ook dit jaar bieden we een podium voor de World Press Photo tentoonstelling in Groningen. Van vrijdag 17 november tot en met zondag 10 december zijn de foto's dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen. Kaarten haal je hier of aan de deur en meer informatie over het randprogramma vind je hier. De Early Bird kortingsactie loopt tot en met 31 oktober.

World Press Photo 17 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto's uit 2016. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto's en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt zo elk jaar een selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek. Fotografen uit de hele wereld sturen hun beste beelden in en hopen in de prijzen te vallen in de categorie natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, hedendaagse kwesties, langetermijnprojecten en spotnieuws. De winnende foto's vormen samen de World Press Photo tentoonstelling van dit jaar. Lees hier meer over de wedstrijd.

WPFGroningen is de enige in het Noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor dit prachtige visuele jaaroverzicht met verhalen uit de hele wereld. WPFGroningen vult de tentoonstelling aan met een verdiepingsprogramma op donderdagavond, zijn er algemene rondleidingen en fotografenrondleidingen op vrijdagmiddag en organiseren we speciale kindermiddagen op zondagmiddag. Voor liefhebbers bieden wij cursussen en workshops fotografie aan, gegeven door Dennis Lapré. Dit jaar is de tentoonstelling ook het toneel voor speciale bedrijfsavonden, inclusief rondleidingen en catering. Lees hier meer over het randprogramma.


Opening Sven Sleur
Foto: Sven Sleur

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.