Nieuwe vacatures

vacatureS 2018

MEDEWERKERS GEZOCHT VOOR WERELD PERS FOTO GRONINGEN
 
Op zoek naar werkervaring in de culturele sector? Kom dan ons team versterken! We zijn op zoek naar een publicitymedewerker, communicatiemedewerker en een productiecoördinator om de komende editie van World Press Photo tot een succes te maken. Doe je mee? Deadline voor aanmelding is 31 juli; werkzaamheden beginnen in augustus.
 
Stichting Werel Pers Foto Groningen (WPFG) haalt van 9 november - 2 december de wereldberoemde World Press Photo tentoonstelling voor de 15e keer naar Groningen. Hoe kunnen we deze jubileumeditie nog mooier, groter en inspirerender maken dan vorig jaar? Dat horen we graag van jou: in ruil daarvoor bieden wij jou een belangrijke rol in het team, waarbij je leert aan de hand van bestaande formats een professioneel evenement te organiseren in teamverband. 

Meedoen? Kijk snel op onze vacaturepagina.

Maarten de Kok WPF Opening 5
Vrijwilligers bereiden de tentoonstelling voor. Foto door: Andrea Hooymans

Data 2018 bekend

data Tentoonstelling 2018 bekend

In 2018 is stichting WPFG terug met de World Press Photo tentoonstelling in Groningen! Van vrijdag 9 november tot en met zondag 2 december zijn de foto's dagelijks te zien bij de Synagoge van Groningen. Dit is de derde editie die plaatsvindt op deze prachtige historische locatie.

World Press Photo 18 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto's uit 2017. De tentoonstelling bestaat uit bijvoorbeeld portretten, series documentairefoto's en nieuwsbeelden. Nieuw dit jaar is de categorie milieu. World Press Photo maakt zo elk jaar een actuele selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatiefhoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek. Fotografen uit de hele wereld sturen hun beste beelden in en hopen in de prijzen te vallen in de categorie natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, hedendaagse kwesties, langetermijnprojecten en spotnieuws. De winnende foto's vormen samen de World Press Photo tentoonstelling van dit jaar. Lees hier meer over de wedstrijd.

WPFGroningen is de enige in het Noorden die podium biedt aan de World Press Photo tentoonstelling. Elk jaar komen duizenden mensen daarom naar Groningen voor dit prachtige visuele jaaroverzicht met verhalen uit de hele wereld. Dit jaar is de tentoonstelling ook het toneel voor speciale bedrijfsavonden, inclusief rondleidingen en catering. Het randprogramma wordt in september bekendgemaakt.

Synagoge Groningen by Andrea Hooymans small

Foto: Andrea Hooymans

Team 2018 gaat door

team 2018 gaat door

Tijdens het bedankdiner heeft het team van 2017 bekendgemaakt dat ze graag door willen in 2018! Om te zorgen dat er toch ruimte is voor nieuwe mensen, gaan we ons team uitbreiden in 2018! De directie blijft, de kennis van vorig jaar blijft en het team gaat zich inzetten om de ambities van vorig jaar die in de koelkast zijn gelegd in 2018 tot uitvoering te brengen. Watch this space!

Maarten de Kok WPF Opening 5
Het team van 2017: (vlnr) Rosanna Stek (Educatie), Amber Barelds (Educatie en Hospitality), Jantine Verver (Publicity), Andrea Hooymans (Algemeen DIrecteur), Emil Borgesius (PR), Fred Dijkstra (Financieel Directeur) en Marlie Wabeke (Vrijwilligers). Foto: Maarten de Kok.

DIRECTIE

Algemeen directeur: Andrea Hooymans
Financieel directeur: Fred Dijkstra

TEAM 2018

PR medewerker: Emil Borgesius
Educatiemedewerker: Rosanna Stek
Educatiemedewerker: Amber Barelds
Vrijwilligerscoördinator: Marlie Wabeke
Floormanager: Amber Barelds

Update juli 2018: Kom je ons team versterken? We zijn voor komende editie op zoek naar een productiecoördinator; communicatiemedewerker; en publicitymedewerker. Bekijk voor meer informatie onze vacaturepagina.

Editie 2017 succes

terugblik 2017

De tentoonstelling was van vrijdag 17 november tot en zondag 10 december open voor publiek. In het totaal van 24 dagen ontvingen wij meer dan 5.000 betalende bezoekers; en maar liefst 1200 leerlingen!

“Ik kijk met veel enthousiasme en een goed gevoel terug op de Wereld Pers Foto tentoonstelling in Groningen. Het was bijzonder om met veel diverse mensen te werken aan een tentoonstelling en samen wat neer te zetten – waar ook het publiek enthousiast op reageert.” - Vrijwilliger WPFG 2017

Tijdens de opening was onze burgemeester Peter den Oudsten weer van de partij. Hij benadrukte het belang van de tentoonstelling voor de stad en het belang van het ‘leren lezen’ van mediabeelden in de huidige maatschappij, alvorens een foto te maken van de ruim 70 genodigden die avond.

Stichting WPFG is van plan om volgend jaar terug te keren in de Synagoge met de tentoonstelling van 2018.

Maarten de Kok WPF Opening 1
Foto door: Maarten de Kok

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.