Lezing: Framing. Beeldgeweld in de moderne samenleving.

De lezing ‘Framing: beeld geweld in de moderne samenleving’ is een tweeluik lezing met het perspectief van een persfotograaf en psycholoog. Vier professionals verdiepen zich in het effect van beeld geweld in de moderne samenleving. Van een lokaal en wereldwijde benadering wordt er ingegaan op dit thema.

Bert Donker, psycholoog in stress en oorlogsfotograaf Eddy Wessels maken een selectie uit de World Press Photo expositie en bespreken vanuit hun specialisme het effect dat deze fotos hebben op de moderne samenleving. Verder voegen vanuit een lokaal perspectief persfotograaf Kees van de Veen en documentaire fotograaf Maarten de Kok een extra element toe aan deze discussie. Zij vertellen in een interactieve rondleiding met fotos uit hun eigen collectie meer over de Groningse aardbevingen. 

Wat voor effect hebben heeft hun collectie pers- en documentaire- foto’s op de moderne samenleving in het Noorden van Nederland? 

Datum: Donderdag 8 december 2016
Tijd: 19.30 - 22:00
Locatie: Synagoge, Folkingestraat 60
Toegangsprijs: €10,- (incl. bezoek aan de tentoonstelling)

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leave a comment

You are commenting as guest.

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.