Hoe ziet de toekomst van Groningen eruit? Tijdens de eerste fotomarathon van het jaar, dagen wij jou uit om deze vraag te beantwoorden in een fotografisch beeldverhaal. ‘s Ochtends volg je een fotoworkshop en ‘s middags fotografeer je in de stad aan de hand van vier thema’s. De winnaars mogen exposeren bij Lets GRO en tijdens de World Press Photo 17 tentoonstelling in Groningen.

Ochtendprogramma (10.00 - 13.00)

Na een introductie over het thema, documentaire- en persfotografie, volgt er een inspirerende presentatie stadsfotografie op basis van het thema ‘visual storytelling’.De presentatie wordt gegeven door fotograaf Sabina Theijs, die extra aandacht besteedt aan haar project "Randverschijningen, het leven op de stadsrand". Tenslotte is er ruim tijd om meer te weten te komen over passende fotografische technieken tijdens de praktische fotoworkshop door fotograaf Dennis Lapré.

Middagprogramma (13.00 - 17.00)

Aan de hand van vier thema’s breng jij jouw idee van de toekomst van Groningen in beeld. Je hebt 45 min per thema om een foto te maken. Voor elk thema wordt een winnaar bepaald door de fotografen van de workshop.

Praktische informatie

De fotomarathon vindt plaats op zaterdag 14 oktober bij het Luzac (Pelsterstraat 2/1) aan de Vismakt te Groningen. Deelname kost €20 per persoon. Boeken kan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

WPFG 16 Fotomarathon Sport Joost Nuijten

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.