Het thema van de tweede Fotomarathon is 'De Verhalen van Groningen'. Elke deelnemer volgt op zaterdag 2 december een lezing en workshop en doet vervolgens mee aan de fotowedstrijd aan de hand van vier thema's. Na de wedstrijd worden de winnaars bekendgemaakt en krijgt elke deelemer feedback op zijn of haar werk.

Het programma wordt opgezet in samenwerking met Marketing Groningen. Binnenkort meer informatie. De winnaars van Fotomarathon #2 mogen exposeren tijdens de World Press Photo 17 tentoonstelling in Groningen en ontvangen een tentoonstellingsticket.

Eerste Helft

Na een introductie over het thema, documentaire- en persfotografie, volgt er een inspiratielezing fotografie door een lokale fotograaf op basis van het thema ‘visual storytelling’. Tenslotte is er ruim tijd om meer te weten te komen over passende fotografische technieken tijdens de praktische fotoworkshop door fotograaf Dennis Lapré.

Tweede Helft

Aan de hand van vier thema’s breng jij jouw idee van de Verhalen van Groningen in beeld. Je hebt 45 min per thema om een foto te maken. De thema's worden tijdens de wedstrijd aan de deelenemers doorgegeven. Voor elk thema wordt een winnaar bepaald door de fotografen van de workshop. De dag wordt afgesloten met een fotobespreking.

Deelname kost €20 per persoon. Boeken kan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.