randprogramma

De World Press Photo 17 tentoonstelling wordt aangevuld met een divers programma: lezingen, discussies en workshops op donderdagavond; kinderworkshops op zondagmiddag; en rondleidingen op onder andere vrijdagmiddag. Scroll naar beneden voor een overzicht.

VERDIEPINGSPROGRAMMA DONDERDAGAVOND

Elke donderdagavond is er een verdiepingsprogramma met elke week een andere inslag. De evenementen kosten €2,50 plus een geldig toegangskaartje voor die dag. Betalen kan online of aan de deur.

International Student Night | Donderdag 23 november 19.30 - 21.30 | Engels gesproken
Speciale avond met gevarieerd programma: gratis rondleidingen met het accent op fotografie of sociaal-maatschappelijke thema's; workshops Instagram van huisfotograaf Joost Nuijten; en een lezing van fotograaf Dirk-Jan Visser, georganiseerd door Amnesty International Students Groningen.

Discussieavond | Donderdag 30 november 19.30 - 21.00 | Engels gesproken
Een discussie die verschillende kanten de vluchtelingenproblematiek onder de loep neemt onder leiding van Anne-Jan Toonstra. De gasten van die avond zijn vluchteling Yoones, vrijwilliger Ebel Jan van Dijk en fotograaf Maarten de Kok. Zij leerden elkaar kennen op Lesbos, toen Maarten daar fotografeerde voor zijn project 'Portraits for Freedom'. Maartens nieuwe project, 'The Next Stop', is te zien als onderdeel van de WPFGroningen tentoonstelling. De avond wordt afgesloten met een rondleiding van beide tentoonstellingen.

Lezing Visual Storytelling | Donderdag 7 december 19.30 - 21.00 | Nederlands gesproken
Fotograaf Yvonne Brandwijk en journalist Stephanie Bakker vertellen over 'Future Cities', het multimediaproject waarmee zij in de derde prijs wonnen in de categorie 'Innovative Storytelling' in de 'Digital Storytelling Contest' van World Press Photo 17. Na de projectpresentatie is er tijd voor een rondleiding van de tentoonstelling.

RONDLEIDINGEN

Elke vrijdagmiddag kun je je bij de balie melden voor een speciale rondleiding onder leiding van een fotograaf. De rondleiding kost €2,50 plus een regulier ticket voor die dag. Elke rondleider heeft een eigen specialiteit en focus, dus kies jouw favoriete invalshoek. Zowel Maarten de Kok als Andrea Stultiens bespreken tijdens hun rondleiding ook eigen werk wat tijdens de World Press Photo 17 tentoonstelling in Groningen ook te zien is in de Synagoge.

Er zijn, naast de vrijdagmiddag rondleidingen, extra rondleidingen van Dennis Lapré waarin hij aandacht besteedt aan de technische kant van fotografie. Geen tijd voor een rondleiding op deze tijden, maar wel een rondleiding doen? Dat kan dagelijks door een van onze educatievrijwilligers. Meld je aan de balie en je kunt gelijk meelopen.

Andrea Stultiens | Vrijdag 24 november 14.30 - 15.30 | Engels gesproken
In samenwerking met Pricca Practise, is er bij deze rondleiding speciale aandacht voor fotografie als onderzoek. Naast de World Press Photo 17 tentoonstelling, bespreekt Andrea haar project Unfixing Histories over de vormgeving en perceptie van historie door fotografische documentatie.

Maarten de Kok | Vrijdag 1 december 14.30 - 15.30 | Nederlands gesproken
Deze WPFGroningen huisfotograaf maakte videoportretten als onderdeel van zijn project 'The Next Stop' waarin hij vluchtelingen tussen Griekenland en Turkije fotografeerde. Zijn portretten zijn de laatste halte van de World Press Photo 17 rondleiding.

Dennis Lapré | Vrijdag 8 december 14.30 - 15.30 | Zaterdag 18 november 10.00 - 11.00 | Woensdag 29 november 16.00 - 17.00 | Nederlands gesproken
Deze voormalige Fotoacademie docent leidt je langs de foto's van de World Press Photo 17 tentoonstelling, met extra aandacht voor techniek, compositie en visual storytelling.

KINDERMIDDAGEN

Elke zondag zijn kinderen tussen 6 en 11 bij ons van harte welkom voor een leuke middag tussen 13.00 en 17.00. Kinderen kunnen op elk moment instromen voor foto-experimenten, kleurprojecten en kinderrondleidingen. Wij halen ouders en kinderen op bij de balie; wanneer de kinderen boven aan de slag gaan, kunnen de ouders beneden rustig van de tentoonstelling genieten. Het evenement is gratis op vertoon van een geldig toegangskaartje voor die dag.

EN MEER!

We organiseren ook nog workshops, cursussen, Fotomarathons, externe exposities en een eigen tentoonstelling met werk van onder andere Andrea Stultiens, Maarten de Kok en studenten van Academie Minerva.

 

Een bezoeker bekijkt de World Press Photo 17 tentoonstelling in de Synagoge Groningen. Foto door Andrea Hooymans

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.