educatieprogramma

Ieder jaar ontwikkelen wij een nieuw educatief programma voor scholieren, hobbyisten en aspirant-fotografen in het noorden. Het educatief programma is gebaseerd op de expositie en een jaarlijks thema. Dit jaar is het thema 'Visual Storytelling'.

SCHOLEN
Om scholieren mee te nemen in de persfotografie bieden bij een educatiepakket en rondleidingen voor scholen aan. Het educatiepakket draagt bij aan het voorbereiden op kritisch en reflectief burgerschap wat aansluit bij de pedagogische functie van de school. De opdrachten brengen op een interactieve manier artistieke, maatschappelijke en persoonlijke thema’s samen. Onze lespakketten sluiten goed aan op verschillende onderwijsvormen en zijn te gebruiken voor vakken als Maatschappijleer, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Nederlands.

Naast rondleidingen en het lespakket, staan er nu ook video’s over (pers)fotografie online bij WPFG Academy en de serie Fotografen uit het Noorden.

NIEUWSBRIEF

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en de tentoonstelling? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, boordevol informatie over fotografie, leuke kansen voor vrijwilligers, tips voor fotografen, lezingen, achtergrondverhalen en interessante video's.