Het lespakket wat wij aanbieden is vakoverstijgend en sluit aan op een groot aantal kerndoelen binnen het primair onderwijs. Het lespakket is bedoeld om leerlingen te introduceren met World Press en met de journalistiek en persfotografie. Natuurlijk is het heel leuk om dit lespakket te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling, maar ook voor de scholen waarvoor dit niet haalbaar is is het nog steeds een interessant en bruikbaar lespakket. Een bezoek aan de tentoonstelling is dus geen must.

Je kan als school zelf bepalen hoeveel tijd u eraan kan en wilt besteden. Alle onderdelen zijn los van elkaar te gebruiken en te combineren. U kunt alle lessen behandelen of kiezen voor de lessen die u het meest interessant vind. In de meest uitgebreide versie, waarbij u het gehele pakket gebruikt, kunt u het pakket zien als een projectweek geweid aan de journalistiek en persfotografie. Gedurende 4 dagen zijn er opdrachten voor de leerlingen. De opdrachten zullen variëren van een half uur tot 2 uur per dag. Natuurlijk kan het ook verder uitgespreid worden en hoeft het pakket niet perse in één week gebruikt te worden.
De leerlingen leren kijken naar foto’s, stappen in de rol van een persjournalist en leren een aantal kneepjes van het vak van de persfotograaf. Naast de lessen bieden we u ook de kans deel te nemen aan de fotomarathon, onze eigen fotocompetitie voor scholen. U kunt er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan de fotomarathon met eventueel een bezoek aan de tentoonstelling.

Het pakket zal digitaal aangeboden worden en de kosten bedragen 1 euro per leerling.
Wilt u het pakket in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling dan zal het bedrag op 2 euro per leerling komen. Een bezoek aan de tentoonstelling is inclusief een rondleiding van één van onze educatie medewerkers.

Een aantal foto’s van de tentoonstelling zijn niet geschikt voor jeugdige kijkers. Bij een bezoek aan de tentoonstelling word hier rekening mee gehouden door een speciale looproute waarbij de confronterende foto’s vermeden worden.